17 mei Rico Tjepkema: ‘De internationale student moet zich welkom voelen’

De afgelopen weken stelde elke werkdag één van onze kandidaten voor de komende faculteitsraadverkiezingen zich voor. Vandaag sluiten we af met onze nummer 1: Rico Tjepkema.

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Mijn naam is Rico Tjepkema. Ik ben geboren in het Friese Dokkum, een stad waar ik nog steeds erg graag kom. Met 75% Fries bloed noem ik mij graag een Fries, ook al is de overige 25% Gronings. Het grootste deel van mijn leven heb ik in Burgum gewoond, waar ik ook de eerste drie jaren van mijn middelbare school gedaan heb. Het Atheneum heb ik afgerond aan de CSG Liudger Raai te Drachten. Naast mijn studie International Relations & International Organization houd ik mij veel bezig met politiek. Alle vrije tijd die ik heb, spendeer ik het liefst met vrienden en familie.

Wat vind je goed aan de Letterenfaculteit?
Het allermooiste aan de Letterenfaculteit vind ik nog steeds de locatie. Ik kan mij een erg gelukkig mens voelen als ik zie dat ik al mijn colleges volg in het centrum, waar de universiteit ooit begonnen is en waar ik ongeveer 150 meter vanaf woon. Alles is binnen handbereik. Daarnaast houd ik erg van de mensen. Er is mij ooit verteld dat iedere faculteit globaal genomen hetzelfde ‘type mens’ met zich meebrengt. Als ik de Letterenfaculteit met andere faculteiten vergelijk, zie ik dit zeker in.

Wat zou je willen verbeteren aan de Letterenfaculteit?
Wat ik het meest kwalijk vind als ik naar de faculteit kijk, is dat ik het gevoel heb dat er nog steeds niet optimaal rekening wordt gehouden met de internationale student. Hier moet absoluut iets aan gedaan worden. De internationale student moet zich net zo welkom voelen als de Nederlandse student. Daarnaast vind ik dat elke student meer zeggenschap moet krijgen in de minoren en vakken die hij wil volgen. Het is in het belang van de student dat hij zijn eigen toekomst op die manier optimaal vorm kan geven.

Wat wil je bereiken voor je medestudenten?
Het is evident dat we als Letteren Vooruit een duidelijk verkiezingsprogramma hebben. We moeten niet alleen eisen formuleren, maar ook constructief meedenken en overhandigen wat we nu concreet voorstellen. Alleen op die manier zullen studentenbelangen echt uitgewerkt worden op de manier waarop het hoort: in het belang van de student.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Wat ik na mijn bachelor wil studeren, weet ik nog niet. Waarschijnlijk wil ik me richten op de Europese Unie, voor mij het interessantste onderwerp als het aankomt op internationale betrekkingen. Verder zou ik erg graag in de politiek iets willen betekenen voor de samenleving. Ik heb een duidelijke visie op hoe zaken beter kunnen verlopen en die wil ik graag toepassen.

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.