12 mei Pelle Berkhout: ‘Er moet een prettige sfeer van solidariteit worden gecreëerd’

Iedere werkdag stelt Letteren Vooruit één van haar kandidaten voor de komende faculteitsraadverkiezingen voor. Vandaag onze nummer 4: Pelle Berkhout.

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Mijn naam is Pelle Berkhout. Ik ben 19 jaar geleden geboren in Buenos Aires, Argentinië en ik ben opgegroeid in Arnhem. Hier heb ik VWO gedaan aan het Beekdal Lyceum. Ik voetbalde veel en heb een tijdje fanatiek gekickbokst. Helaas heb ik nu nog maar weinig tijd voor sport. Naast sporten en met vrienden omgaan, hield ik me bezig met activiteiten binnen mijn middelbare school. Zo maakte ik deel uit van de sollicitatiecommissie, de medezeggenschapsraad en was ik voorzitter van de leerlingenraad. Mijzelf inzetten voor de plek waar je studeert, dus niet alleen het consumeren van onderwijs, gaf mij altijd veel voldoening en ik hoop deze activiteiten door te kunnen zetten in mijn studentenleven.

Wat vind je goed aan de Letterenfaculteit?
In de korte tijd dat ik nu door het Harmoniegebouw loop, valt mij de diversiteit van de Letterenfaculteit op. Ik ervaar het als ontzettend prettig dat je, dankzij het brede aanbod aan studies, in aanraking met zo veel verschillende mensen, inzichten en culturen komt.

Wat zou je willen verbeteren aan de Letterenfaculteit?
Ik zou graag de inspraak van studenten, maar ook zeker hun betrokkenheid met de faculteit, willen verbeteren. Aan de ene kant denk ik dat door de mening van studenten te horen het beleid van het bestuur van de faculteit geoptimaliseerd kan worden. Wanneer dit gedaan wordt, kunnen de studenten hun inspraak terugzien in het beleid. Ik geloof dat dit erg motiveert tot betrokkenheid bij de faculteit en een prettige sfeer van solidariteit creëert. Om goed onderbouwde en geformuleerde inspraak te kunnen geven, moeten de studenten natuurlijk wel optimaal geïnformeerd worden door het bestuur. Ook hier wil ik voor zorgen.

Wat wil je bereiken voor je medestudenten?
Wanneer ik in de faculteitsraad kom, is het mijn doel om de mening van de student zo goed mogelijk te ventileren in deze raad. Om deze mening van ‘de student’ zo goed mogelijk te kennen zal ik mij altijd zo open mogelijk naar de studenten om mij heen opstellen. Ik zal me dit jaar op het beleidsterrein van ‘Onderwijs & Onderzoek’ richten. Op dit vlak zal ik met het oogpunt op de Letterenstudent proberen de kwaliteit van het onderwijs voor al deze studenten te bevorderen met vooruitstrevende ideeën.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Ik denk dat je nooit genoeg kan dromen. Ook al ben ik pas net begonnen met IBIO, ik droom al naar hartenlust over wat ik allemaal kan en wil als ik klaar ben. Natuurlijk moet je genieten van de tijd die tussen het bereiken van je dromen en nu zit, en overhaasten is niet goed, maar ik verlies mijn dromen niet uit het oog. Het liefst zou ik later voor een internationale organisatie als de VN of de Latijns-Amerikaanse Ontwikkelingsbank werken. Door de affiniteit die ik vanwege mijn ‘roots’ nog steeds heb met deze regio, zou ik graag mijn vaardigheden inzetten om hier bij te dragen aan ontwikkeling; net zoals ik die vaardigheden nu wil inzetten voor onze faculteit.

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.