12 jan Onderzoek naar drukte in voormalige Letterenbieb

Letteren Vooruit ontving de afgelopen dagen veel vragen en klachten over de drukte in de voormalige Letterenbibliotheek (LB). Studenten geven aan dat al vóór de officiële openingstijd van de LB er geen fatsoenlijke studieplek meer te vinden is.

Een kleine greep uit de berichten die wij de afgelopen dagen binnenkregen:

Het is echt superdruk in de LB. Zelfs vroeg opstaan helpt niet meer: het zit in no time helemaal vol. Een fatsoenlijke studieplek met een stopcontact is al helemaal niet meer te krijgen.

- Fleur, student Geschiedenis

Het is hopeloos. Tijdens het studeren komt er bijna elke minuut iemand langslopen die wanhopig zoekt naar een plek. Dat is echt heel storend tijdens het leren. Er zijn duidelijk te weinig plekken.

- Jantine, student Informatiekunde

Wij willen de eerste stap zetten op weg naar een oplossing voor deze drukte. Wij hebben daarom een druktemelder opengesteld op http://lb.letterenvooruit.nl/. Via dit meldpunt willen wij in kaart brengen op welke dagen en op welke momenten de grootste drukte bestaat.

Met de informatie die de druktemelder oplevert willen we werken aan een structurele oplossing voor het drukteprobleem. Later dit jaar komen wij met voorstellen om dit probleem te tackelen.

Open de Druktemelder

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.