29 mei Letteren Vooruit tevreden met eerste verkiezingsresultaat

De nieuwe studentenpartij Letteren Vooruit neemt komend jaar met 3 zetels plaats in de Faculteitsraad Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Voor het eerst in jaren neemt, naast Lijst Alpha, een andere partij zitting in de raad. “Studenten hebben gebruik gemaakt van hun keuze en ons gesteund in de strijd voor een betere faculteit”  vertelt lijsttrekker Léon Melein, tevens oprichter van de partij.

Ik ben trots op het resultaat dat we als nieuwe partij, zonder sponsoring of budget van de RUG, hebben weten neer te zetten. Met deze uitslag zal het geluid van Letteren Vooruit goed vertegenwoordigd zijn in de faculteitsraad. Uiteraard wil ik ook de collega’s van Lijst Alpha feliciteren met het behaalde resultaat. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking komend jaar in de raad.

Medeoprichter Reinard van Dalen is eveneens tevreden met het behaalde resultaat:

Hier sluit ik mij volledig bij aan, we mogen als nieuwe partij trots zijn op deze fantastische uitslag. Eindelijk is binnen de faculteitsraad van Letteren de democratie teruggekeerd. Deze overwinning was niet mogelijk geweest zonder onze enthousiaste kandidaten. Door hun inzet en doorzettingsvermogen hebben we samen dit mooie resultaat kunnen bereiken.

De allereerste fractie van Letteren Vooruit zal bestaan uit Léon Melein, Reinard van Dalen en Freya Liemburg.

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.