16 mei Julia Dijkers: ‘Persoonlijk onderwijs en betere studieplekken’

Iedere werkdag stelt Letteren Vooruit één van haar kandidaten voor de komende faculteitsraadverkiezingen voor. Vandaag onze nummer 2: Julia Dijkers.

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Ik ben Julia, opgegroeid in het idyllische dorpje Kockengen. Waar dat ligt? Tussen Utrecht en Amsterdam. Een fantastische plek om overal hutten te bouwen en lammetjes de fles te geven. Na deze tijd ging ik door weer en wind op de fiets met vriendinnen naar de middelbare school in Woerden. Ik zat hier ook op hockey. Na Woerden mocht ik eindelijk naar een echte stad. Ik ging namelijk een jaar in Amsterdam studeren. Uiteindelijk besloot ik dat het tijd werd voor het echte studentenleven en vertrok ik naar Groningen. Ik werd uitgezwaaid door mijn ouders en grote zus.

Wat vind je goed aan de Letterenfaculteit?
Inmiddels studeer ik alweer bijna 3 jaar aan de Letterenfaculteit. Wat ik erg fijn vind, in tegenstelling tot mijn studie in Amsterdam, is dat elke studie hier relatief weinig studenten telt. Hierdoor leer je elkaar, maar ook de docenten goed kennen. Vooral in mijn laatste jaar merk ik dat ik in contact kom met docenten die mij en mijn werkstijl herkennen en kennen. Dat maakt studeren prettig, omdat je jezelf serieus genomen voelt. Het maakt het ook uitdagender: je wilt nou eenmaal beter je best doen voor iemand die je beter kent.

Wat zou je willen verbeteren aan de Letterenfaculteit?
Ik vind het jammer dat er, in ieder geval bij mijn studie, weinig promotie is voor een minor in het buitenland. Er worden wel voorlichtingen over gegeven, maar er wordt vooral van de student zelf verwacht dat hij of zij hier achteraan gaat. Hopelijk gaat het nieuwe minorstelstel ervoor zorgen dat dit voortaan gemakkelijker zal gaan. Daarnaast wil ik hier ook graag de toenemende drukte benoemen van de voormalige Letterenbibliotheek. Het afgelopen jaar heeft de faculteit hier al veel aandacht aan besteed, maar iedere Letterenstudent heeft recht op een behoorlijke studieplek.

Wat wil je bereiken voor je medestudenten?
Letteren Vooruit bestaat nu net een jaar en dit zorgt ervoor dat wij onszelf nog steeds willen en moeten bewijzen. Ik zie bij al onze leden en bij mijn medekandidaat-leden een ontzettende drive. Met inzet kan je veel bereiken. Het afgelopen jaar is er bijvoorbeeld een meldpunt opgericht voor de drukte van de voormalige Letterenbibliotheek. Dit is vernieuwend en als student voel je je hierdoor, opnieuw, serieus genomen. Wij luisteren naar de student. Ikzelf wil me inzetten voor betere studieplekken, nog meer persoonlijk onderwijs en voor een betere communicatie richting de studenten.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
De afgelopen jaren ben ik als student heel actief geweest, maar ik heb mij (te) weinig ingezet voor mijn medestudenten. Voor mij betekent Letteren Vooruit de ommekeer. Aankomend jaar hoop ik mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen en mijn pre-master Nederlands af te ronden. Hierna wil ik graag beginnen met de master Nederlandse Educatie. Wanneer ik met die master begin, is het natuurlijk de bedoeling dat ik mezelf goed kan verwoorden en dat ik voor mezelf en anderen kan opkomen en dat ik goed kan luisteren. Dat is dan ook wat ik wil bereiken met dit raadsjaar. Zo kan Letteren Vooruit mij vooruitbrengen en ik, hopelijk, de faculteit. 

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.