05 mei Jesse Markus: ‘Streven naar een meerjarenbegroting met een duidelijke visie’

Iedere werkdag stelt Letteren Vooruit één van haar kandidaten voor de komende faculteitsraadverkiezingen voor. Vandaag trapt nummer 9, Jesse Markus, af.

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Hallo, ik ben Jesse Markus en ik ben 21 jaar oud, geboren in Groningen maar getogen in Emmen. Inmiddels woon ik alweer bijna vier jaar in mijn geboorteplaats. Hier volg ik de bachelor Geschiedenis, die ik hopelijk deze zomer ga afronden. Vervolgens hoop ik aan mijn master Internationale Betrekkingen te beginnen. Mijn hobby’s zijn wielrennen, reizen, naar de film gaan, festivals bezoeken en tijd spenderen met vrienden.

Wat vind je goed aan de Letterenfaculteit?
Wat mij destijds heel erg aantrok aan de Faculteit der Letteren was de locatie midden in de bruisende stad Groningen en de kwaliteit van het onderwijs. In een vroeg stadium stond voor mij al vast dat ik Geschiedenis  ging studeren aan de RUG omdat Groningen simpelweg de beste studentenstad is. Positief aan Letteren vind ik de vele vrije keuzes die je als student hebt. Zo heb ik onder andere vakken gevolgd van de minoren Politiek en Bestuur, Internationale Betrekkingen, Mediterrane Wereld en Midden-Oosten. Dit moeten we dan ook koesteren.

Wat zou je willen verbeteren aan de Letterenfaculteit?
De Faculteit der Letteren wordt door veel media het ‘zorgenkindje’ van de RUG genoemd. Vooral op het financiële vlak klopt dit, omdat we al jaren in zwaar weer zitten. Bovendien zijn de vooruitzichten nog steeds niet erg rooskleuring. In ons verkiezingsprogramma schrijf ik over dit financiële beleid. Hierbij strijden we dit jaar voor een meerjarenbegroting met een duidelijke visie. Niet alleen maar snoeien maar ook het waarborgen van de kwaliteit moet hierbij centraal staan. Aan de ene kant moeten we een manier vinden om geld te besparen terwijl we aan de andere kant moeten zorgen dat nieuwe studenten ook kwalitatief hoogwaardig onderwijs kunnen volgen.

Wat wil je bereiken voor je medestudenten?
In het oprichtingsjaar van onze partij was ik verkiesbaar op plaats vijf. Dit jaar sta ik op plaats negen met de voornaamste taak om de nieuwe kandidaatsfractie te helpen. Verder draag ik zelf Letteren Vooruit natuurlijk ook een warm hart toe. We hebben met de oprichting van deze partij de democratie teruggebracht op de faculteit. Laten we nu vooral doorzetten en met zijn allen de faculteit weer op de voorgrond plaatsen. Daarom hoop ik dat we dit jaar weer kunnen groeien en daarmee de constructieve dialoog met de faculteit verder uit te breiden.


Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Volgend studiejaar hoop ik te beginnen aan mijn master Internationale Betrekkingen. In de toekomst zou ik graag nog steeds in de politiek actief willen zijn en mijn ervaringen bij Letteren Vooruit zijn hier een eerste stap in geweest. Eerst maar de zaken op facultair niveau beter maken en dan elke keer een stap verder kijken. Van lokale ambities naar nationale ambities.

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.