06 mei Hidde Wedman: ‘Een maatschappijkritische houding stimuleren is belangrijk’

Iedere werkdag stelt Letteren Vooruit één van haar kandidaten voor de komende faculteitsraadverkiezingen voor. Vandaag onze nummer 8: Hidde Wedman.

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Hallo, ik ben Hidde Wedman. Ik ben 20 jaar en ben derdejaars Geschiedenisstudent aan de RUG. Ik ben geboren in Heerenveen, maar woon nu al weer drie jaar met veel plezier in Groningen. Ik mijn vrije tijd bezoek ik graag een wedstrijd van SC Heerenveen, lees ik een goed boek en sport ik graag. Vorig semester heb ik al een half jaar mogen plaatsnemen in de Faculteitsraad. Daarnaast bekleed ik op dit moment de functie van Commissaris Intern in het bestuur van Letteren Vooruit.

Wat vind je goed aan de Letterenfaculteit?
Naast dat Groningen een fantastische stad is om te studeren, vind ik onze faculteit buitengewoon interessant. De mogelijkheden die je tijdens je opleiding krijgt om zelf je vakken te kiezen, bieden je de kans om jezelf volledig te ontwikkelen. Het niveau ligt hoog, waardoor je constant wordt uitgedaagd. Ondanks de grote verscheidenheid binnen onze faculteit worden studenten bij elk college door de docenten gestimuleerd in het ontwikkelen van een maatschappijkritische houding.

Wat zou je willen verbeteren aan de Letterenfaculteit?
In mijn periode in de raad ben ik er achter gekomen dat de faculteit voor veel uitdagingen staat en er aardig wat veranderingen aan staan te komen. Zo komt er een nieuw minorenstelsel en kampen we met financiële problemen. Het is daarom duidelijk dat er maatregelen moeten worden genomen en ik zie het als onze taak hier zo dicht mogelijk bovenop te zitten om de belangen van studenten te behartigen.

Wat wil je bereiken voor je medestudenten?
Een faculteit die zich constant blijft verbeteren, waarbij docent en student het beleid kritisch kunnen blijven volgen.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Na mijn bachelor wil ik graag de master Euroculture of IRIO gaan doen hier in Groningen. Daarnaast wil ik wellicht later de politiek in, waarbij mijn ervaring bij Letteren Vooruit hopelijk van pas kan komen.

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.