09 mei Freya Liemburg: ‘Iedereen die inspraak wil, moet inspraak krijgen’

Iedere werkdag stelt Letteren Vooruit één van haar kandidaten voor de komende faculteitsraadverkiezingen voor. Vandaag onze nummer 7 : Freya Liemburg.

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Ik ben Freya Liemburg. Ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen met een pre-master Marketing en ik kom oorspronkelijk uit Heerenveen. Ik woon nu drie jaar met veel plezier in Groningen en breng vooral mijn tijd door met schaatsen, politiek en in het uitgaansleven van Groningen. Afgelopen jaar zat ik in het oprichtingsbestuur, de promotiecommissie en de huidige fractie in de faculteitsraad van Letteren Vooruit.

Wat vind je goed aan de Letterenfaculteit?
Als je het Academiegebouw binnenloopt krijg je direct het échte studeren-in-Groningen-gevoel. Met alles op loopafstand is het fijnst aan de Letterenfaculteit de locatie. In het hart van de stad gelegen, kun je als je wilt (of als het nodig is) nog kruipend naar college. Ik vind dat er veel studieverenigingen zijn die zich inzetten voor het verbeteren van je studententijd. Voor iedereen bestaat een vereniging, zodat ook iedereen zich op zijn plek voelt aan de Faculteit der Letteren. Voor iedereen is er de kans om je te profileren op de manier zoals jij dat wilt.

Wat zou je willen verbeteren aan de Letterenfaculteit?
Ik wil de student meer inspraak geven als het gaat om hun opleiding. Afgelopen jaar hebben we een vereniging opgericht zodat iedereen die inspraak wil, inspraak kan krijgen. Onze taak is om dit volgend jaar meer draagvlak te geven en meer uit te breiden.


Wat wil je bereiken voor je medestudenten?
Op dit moment is het zo dat veel Letterenstudies niet goed aansluiten op de arbeidsmarkt. Dit moet worden verbeterd door meer advies in te winnen van de afgestudeerden. Zij weten precies waar vraag naar is. Zo kan aan bepaalde vaardigheden meer aandacht worden besteed bij opleidingen. Ook wil ik graag de klimaatbeheersing van de Harmoniekantine onder de loep nemen. Het is daar af en toe net een sauna en we moeten op zoek naar een oplossing.


Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Ik ben nu zowel bezig met het afronden van mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen als met de pre-master Marketing. Ik vind het binnen Letteren Vooruit fantastisch om me bezig te houden met de externe relaties, de communicatie en de promotiecommissie. Het is dan ook geen verrassing dat ik uiteindelijk de kant van de marketingcommunicatie op wil. Voor nu wil ik nog een jaar in de faculteitsraad plaatsnemen om voort te bouwen op de resultaten van het huidige collegejaar. Studenten die inspraak willen, moeten ook daadwerkelijk inspraak krijgen. Op die manier kan het onderwijs op de faculteit worden verbeterd.

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.