11 mei Fouad El Ghamarti: ‘Afstand tussen student en faculteit verkleinen’

Iedere werkdag stelt Letteren Vooruit één van haar kandidaten voor de komende faculteitsraadverkiezingen voor. Vandaag onze nummer 5: Fouad El Ghamarti.

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Ik ben Fouad El Ghamarti. Ik ben 20 jaar en zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor Geschiedenis. Daarnaast ben ik actief lid van de studievereniging GHD Ubbo Emmius en natuurlijk ook bij Letteren Vooruit. Ik woon nu bijna twee jaar op kamers in Groningen, maar daarvoor heb ik in Drachten gewoond. Daar ben ik ook naar het VWO geweest. In mijn vrije tijd speel ik basgitaar in een bandje, en mag ik graag een potje voetballen.

Wat vind je goed aan de Letterenfaculteit?
Ik ben in Groningen gaan studeren omdat het niet ver van Drachten is, maar ook omdat Groningen gewoon een heerlijke stad is. Dat de faculteit in de binnenstad ligt zorgt voor een goede sfeer, vind ik. De vele grote en kleinere gebouwen die over de binnenstad verspreid zijn, zorgen voor een soort campusgevoel. Sowieso vind ik de sfeer hier wel goed. Wat me tijdens de studie ook positief is opgevallen, is hoe betrokken de docenten over het algemeen zijn. Dat maakt het ook plezieriger om te studeren.

Wat zou je willen verbeteren aan de Letterenfaculteit?
Het is me opgevallen dat veel studenten geen idee hebben wat de Universiteitsraad of de Faculteitsraad is en wat ze doen. Het is allemaal ook best ingewikkeld. We moeten duidelijker maken voor studenten wat er zich op welk bestuurlijk niveau afspeelt. Daarnaast is de financiële situatie van Letteren niet heel best. In vergelijking met andere faculteiten krijgen we veel minder geld, hier moet toch wat aan te doen zijn?  

Wat wil je bereiken voor je medestudenten?
Wat ik hoop te bereiken is dat na volgend jaar de afstand tussen student en faculteit een stukje kleiner is geworden. Aan de ene kant is dit te bereiken door de student zo goed mogelijk op de hoogte te houden van wat er zich op bestuurlijk niveau afspeelt, en aan de andere kant door de student ervan te overtuigen dat hij daadwerkelijk iets te zeggen heeft via deze medezeggenschapsraad. Hier zijn we overigens al mee bezig, door maandelijks een nieuwsoverzicht uit te brengen en door studenten hun vragen te laten stellen aan het panel van Letteren Vooruit. Zoiets is natuurlijk niet van de ene op de andere dag geregeld, dus komend jaar zal ik ook hier mijn steentje aan proberen bij te dragen!

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Ik hou er niet zo van heel ver vooruit te plannen, dus ik heb niet echt een uitgebreid toekomstplan. Ik hoop dat Letteren Vooruit een goed resultaat haalt bij de verkiezingen en dat we daarna wat moois kunnen bereiken in de Faculteitsraad. Hiervoor zal ik mijn uiterste best doen. Ik hoop verder nog een mooie en leerzame studietijd te hebben en een raadsjaar zou daar zeker aan bijdragen.

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.